Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

Rectify



Son zamanlarda yayınlanan ve yazmayı en değer bulduğum yapım Rectify. Kime tavsiye etsem de çok beğendiler, daha bir sevindim. Kendim çekmişim gibi sahipleniyorum diziyi o derece. 

Dizinin yaratıcısı, yönetmeni Sons Of  Anarchy'de 4. sezondaki resmen hayran olduğum çılgın ajan Lincoln 'Linc' Potter Ray Mckinnon. Dizinin gelmiş geçmiş en esaslı karakterlerinden biriydi. 
Bu diziye gelirsek Ray gerçekten müthiş bir iş başarmış. 
Kurt Sutter boş beleş adamlarla çalışmıyor demek ki. 

Rectify 6 bölümlük bir dizi. Lakin oldukça sağlam 6 bölüm çekmişler. Resmen her bölüm bağımsız film tadında. Yerler, mekanlar güzel. Soundtrack'inde ise kimler yok ki? Sharon Van Etten'den Johnny Cash'a, Bon İver, intro Mazzy Star, Katie Herzig, Stone Temple Pilots, Low. 

Özellikle Daniel'in karışık kasetlerini bulduğu zaman Low- Cracker ve Stone Temple Pilots- Creep çalmışlardı. Orada koptum ben. 


Konusu Daniel Holden 19 yıl önce kız arkadaşına tecavüz edip öldürmekten idam cezası alıp, sonrasında aklanmıştır ve temize çıkmıştır.  Bir hücreden çıkıp Geogia'ya geri dönüyor ve normal hayata alışmaya çalışıyor. Onunla beraber ailesi, yakınları da bu durumla yaşamaya başlıyorlar. 

Daniel'in 19 yıl önceki hayatı tamamen değişmiş, bambaşka bir dünya ile karşılaşıyor. En basitinden teknoloji. 



Düşünün bembeyaz pencereleri olmayan bir hücrenin içinde 19 yıl yaşadığınızı. Her şeyi  unutursunuz. Yağmuru, rüzgarı, hatta hızlı yaşanan hayatı. Tekrar o hayata alışmak çok sancılı bir dönem. Ayriyeten cinayet halen aydınlanmamış ve tek fail olarak siz görülüyorsanız. 

Oyunculuklar çok başarılıydı. Özellikle Daniel'i oynayan Aiden Young'u tebrik etmek lazım. O mimikler, bakışlar, hüzünü yansıtış biçimi.  Daniel'in tüm ihtiyaçlarını, o çıktığındaki şaşkın tavrını, iyi yansıtmışlar.

Dizi'de her ne kadar hüzünlenip üzülsem de yeri geldi çok eğlenceli bulduğum yerler oldu. Küçük üvey kardeşi ile film gecesi yapıp Dased&Confused'i izlemeleri mesela. Benim en sevdiğim filmlerden biridir ve onu görünce diziyi daha bir sevdim. 

Bahsettiğim gibi tavan arasında eski eşyalarını karışık kasetlerini bulduğu zamanki tavrı mesela. 


Ayriyeten dizide Daniel'in kardeşi Amantha'yı canlandıran Abigail Spencer ismini çok iyi duyurdu. En favori karakterim kendisi. Hafif SAMCRO'daki Gemma Teller'ın gençliğini hatırlatıyor bana.



Üvey kardeşleri Ted'in karısına ise ciddi gıcık oldum. Ne istediğini bilmeyen sarsak karakterdi. Ted zaten başlı başına olay. 


Ve gel gelelim beni üzen son bölümdeki en etkileyici sahneler annesiyle konuştuğu sahne en başta. Gözlerim doldu orada. Annesinin o ne dediğini şaşırdığı, Seni Seviyorum diyince Daniel'in ağlayışı.

Ve yan hücresindeki en yakın olduğu Kerwin Whitman'ın idam edilmeden önce 3 kere "Becouse I know you" diyişi. Orada musluklar boşaldı benim.







Bu diziyi mutlaka izleyin. Benim gibi Sons Of Anarchy seven biriyseniz, bunu gözünüz kapalı seversiniz. O değil 1 sene nasıl geçecek, yeni sezonu nasıl bekleyeceğiz?

İyi seyirler...


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 yorum:

Aphraell dedi ki...

gecenin bi vakti dizi ararken aklıma geldi izleksyco'ya bir bakayım dedim, hemen başlıyorum buna :)

Unknown dedi ki...

İki bçlüm izledim henüz, çok sevdim, şükran :)

Yorum Gönder