Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

Pretty Little Liars

Photobucket

Bu diziye başlamadan önce kitap uyarlaması olduğunu bilmiyordum. Yeni bir dizi başlamıştı bir göz atayım demiştim. Bakınca bir çok dizinin çakması diye düşünmüştüm. Biraz Gossip Girl, Veronika Mars hatta hatta Sex and the City demiştim. Ama son sezon itibariyle başarılı diyebilirim. Özellikle Gossip Girl beni ilk sezonuyla baymıştı şimdi ara ara bakıyorum ama hiç tat vermiyor bendenize. Ama bu diziyi heyecanla takip ediyorum.

Konusu klasik lisede geçen olaylar ekseninde ilerliyor olsa da bir cinayet ve stalker eşliğinde devam ediyor. Alison DiLaurentis arkadaşlarıyla eğlendiği bir gecenin sonunda kaybolur ve bir yıl boyunca bulunamaz. En sonunda cesedini bulurlar. Onun liderliğini ettiği bir grup Aria, Spencer, Hanna ve Emily'e mesajlar gelmeye başlar -A- takma adlı bilinmeyen bir numaradan. Bu -A- onlardan hep bir adım öndedir ve hayatlarını kabusa çeviriyordur.

Böyle işte. Lakin ben ikinci sezonu devirmiş durumdayım. Yani buradan itibaren gayet spoiler içerikli bir yazı olacak şimdiden uyarayım.

Photobucket
kızların bu ne halt yiycez bakışları dizinin temelini oluşturuyor

Kitapları okuyanlar kim kimdir ne ne değildir biliyorlar ama biz izlemeyen kısım için -A- herkes olabilirdi. Hoş ben en başından A'yı tahmin ettim ve aynı kişi artık emin oldum.
A bir kişi lakin hatun ekip olarak çalışıyor. Bizim dört zavallıdan ne istediği daha ortaya çıkmadı ama sonraki sezonlarda yine -A- işkenceleri aynen devam edecek gibi görünüyor.

Çiftlere gelirsek, Toby'le Spence gayet saçma şekilde ayrıldılar. Caleb benim favorim adama bir şey olacak diye tırsıp durdum. Aria ise yazık Ezra'dan oldu. Onun ailesi de bir garip yahu. Kızın nerede olduğu ve ne yaptığı umurlarında olmaz sonra öğrenince bir trip bir tavır. Ayrıca kızın öğretmenle çıkması yaşıtı biriyle çıkmasından daha iyi gibi duruyor, yaşıtlarının maşallahı var başları beladan kurtulmuyor, bağımlısını mı ararsın, judacusunu mu, hırsızını, stalker'ını mı her bişey var veletlerde. Ezra yazık anca kahve, kitap, okul üçlüsünde, eli yüzü düzgün, işi gücü yerinde adam (ssk'sıda vardır:P) daha ne, dizideki en normal insaniyet işte. Hay atar yaptım bak!
Maya ise bana hep gereksiz geliyordu. Özellikle o hatun bişeyler çeviriyordu, 3. sezon ortaya çıkacak.

Ayrıca diziyi kıyafetleri için izliyorum. Çok hoşuma gidiyor. Gayet genç kız gibi giyiniyorlar. Gossip Girl'ün en sevmediğim tarafı annelerinin kıyafetlerini giyen kızlar modu olduğu içindi. Ne yalan söyleyeyim şimdiye kadar GG'de bana ilham veren ve süpermiş ya öldüm buna dediğim bir kıyafet hiç olmadı. Tarzım değil öyle gereksiz şatafat.

Bu konuda Aria'yı tarzıma yakın buluyorum (onun gibi minik bir tip de olunca) Özellikle ilk bölümün ilgimi çekmesi Aria'nın çiçekli elbisesiydi. Ondan sonra Spencer dikkatimi çekiyor. Özellikle gömleklerinin ve ceketlerinin hastasıyım. Hanna şık şıkırdım ama onun da saçları çok güzel. Emily ise en güzelleri bence, kuğu gibi kız ya.

Tumblr'da A team'ı çıkarmışlar, takımdaki bitch hatunların hepsinin son harfi A yani Alison. 3. sezon Alison'ın olayı ortaya çıkacak zaten. Jenna ile işbirliği içinde olduğu gayet belliydi bu sezon iyice öğrendik. Onunda kör olmadığını sonunda gördük. Mona ise Alison'a yaranabilmek adına baya bir kendini aşmış. Melissa zaten Spencerdan nefret ediyor. Gayet açık A team.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Bu sezon en çok oyuncak bebeklerden nefret ettim. Hatun resmen kukla gibi oynattı kızları.
Photobucket

Ve aynı zamanda son bölüm bol kırmızı rujluydu.

Photobucket

Evet bakalım 3. sezonda neler neler olacak diyip kritiğimi burada sonlandırıyorum, ama ayrı bir post kıyafetleri için yapacağım.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS